четверг, 29 декабря 2016 г.

                                                                                                            
                                                                                

                                                                                                                  м. Осло, 28 грудня 2016
Шановні колеги,
команда Володимирівського навчально-виховного комплексу «школа І-ІІІ ступенів –
гімназія «Успіх» Запорізького району Запорізької області запрошується до участі у тренінгу
для шкіл Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична
школа», що втілюється Європейським Центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки
України за підтримки Ради Європи.
      Склад команди: Кондрус Олена В'ячеславівна, директор НВК, Філіппова Наталія
Вячеславівна, заступник директора з НР, Лапенкова Антоніна Іванівна, методист відділу
освіти, Ушакова Ірина Іванівна, секретар сільської ради, член батьківського комітету.
    Місія Європейського Центру Вергеланда – будувати мости між політикою і практикою. Центр реалізовує цілу низку проектів у сфері освіти для демократичного громадянства і прав людини та розповсюджує навчальні матеріали Ради Європи, об’єднуючи навколо себе мережу освітян, тренерів, науковців і політиків в Європі та за її межами.

вторник, 27 декабря 2016 г.

Неважливо, що на вулиці сльота і дощ - у нас Новий рік! Сьогодні свята відбулися у Володимирівському. Старшокласники відривались на дискотеці, завзято сміялися над жартами Діда Мороза і Снігуроньки. А діти з молодших і середніх класів школи потрапили на "Хімік-шоу". Аніматори - молодці! Величезне їм спасибі за вміння заворожити дітвору за допомогою нехитрих дослідів. Сьогодні дiти змогли перевірити свою дружбу за допомогою "живої" хімічної реакції. Смiху це досвід викликав чимало. Ну і звичайно, всім сподобалися солодкі подарунки - який же Новий рік без цукерок. Denis Korotenko, депутат Запорізької обласної ради, разом зі своїми помічниками сьогодні привіз дiтям близько 200 наборів солодощів.

Робота БФ "Сподівання" (освітній округ)
 

23 грудня у Володимирівському НВК відбулися дебати між педагогами нашого закладу та Марївського НВК на тему : «Чи потрібно змінювати виховну систему в сучасній школі?»

Святого Нового року. Шоу "Один в один"


 
Свято Святого Миколая в нашій шкільній родині
 
19 - 20 грудня вчителі нашогот закладу взяли участь у тренінгу "Підвищення рівня ефективності в управлінні конфліктами. Стрес-менеджмент" . Педагоги Володимирівського НВК "УСПІХ" Носенко Л та Черевко Н .отримали сертифікати про участь у тренінгу. Змістовний, інформаційний, дійсно необхідний для роботи. Щира подяка обласному депутату Коротенко Денису Олександровичу за підтримку та навчання кадрів для подальшого розвитку Широківської ОТГ, а також фонду GIZ за його проведення саме в Запоріжжі!
 

15 грудня на базі Мар'ївського НВК пройшло засідання творчої групи вчителів початкових класів. Всі отримала масу корисної інформації, а також позитивні емоції. Вчитель Володимирського НВК "Успіх" Філіппова Н.В. дала відкритий урок з математики разом з учнями 2 класу Мар'ївського НВК. Все пройшло чудово. Діти були уважні та активні, а також отримали багато вражень від нової вчительки. Дякуємо за урок!

 13 грудня у м. Києві відвідали форум "Сучасні заклади освіти. Стратегія розвитку". Володимирівський НВК "Успіх" був нагороджений Почесною грамотою та медаллю "За розвиток у галузі освіти та науки".












Вітаємо вчителя 2 класу Філіппову Наталію Вячеславівну за І місце в районному конкурсі "Учитель року - 2016" в номінаації "Початкові класи". Бажаємо перемоги на обласному турі!

 
У рамках роботи освітнього округу відкриття Тижня німецької культури учнями Володимирівського НВК "Успіх" у мерії м. Запоріжжя.
 
Увага! 
З 25 листопала по 15 грудня оголошується конкурс малюнків "Різдво очима дітей" за підтримки депутата Запорізької обласної ради Коротенка Дениса Олександровича. Запрошуються всі бажаючі!






Фестиваль "Талант-шоу". Номінація "Танцюють всі". Сьогодні своїми талантами нас радували учні початкових класів.Діти, ви були неперевершені!

Робота в освітньому окрузі. Асоціація німців України. Участь у 9 звітно-виборчій конференції у м. Одесі.
 
18 - 20 ноября в Киеве прошел семинар—практикум BIZ по повышению квалификации руководителей и активистов общественных организаций немцев (в рамках работы образовательного округа).




Увага! 
15 листопада 2016 року відкрилась виставка картин в Запорізькій обласній дитячій бібліотеці Герасименко Марії, учениці 10 класу.
Учителі Володимирівського НВК  "Успіх" 12-13 листопада 2016 року пройшли тренінг "Менеджмент волонтерських груп в організаціях". Тренінг провела Інна Михайлівна Бєляєва - заступник директора Запорізької обласної суспільної организації «Флоренс». Відпрацювали багато питань дійсно інтенсивно. Розібрали case study. Тренер надала кейс методики з вирішення питань пошуку та відбору волонтерів, координації та підведення підсумків роботи волонтерів. Вся наша робота супроводжувалася цікавими тренінговими вправами. Дякую, "Школі волонтерів "0612" та її керівнику Сюзанні, за запрошення, а а також Інні, тренеру Запорізької обласної громадської організації "Флоренс".



Проект "Консультування з ВІЛ/СНІД та підтримка інституцій, що виконується федеральною компанією GIZ. У рамках проекту Володимирівському НВК надано медійні засоби у якості безповоротної технічної допомоги для використання в навчальному процесі.

  08 листопада у Володимирівському НВК "Успіх" пройшло засідання Школи педагогічної майстерності: "Нова школа, якій їй бути сьогодні. Новий учитель для сучасної школи".   

           
                 Ухвалено Концепцію Нової української школи 

    Колегія МОН ухвалила остаточну редакцію Концепції Нової української школи. Про це повідомляє прес-служба МОН. У Міністерстві освіти зазначають, що після громадського обговорення у формулу Нової української школи було додано елемент «нове освітнє середовище», а також прописано важливість психологічної підготовки вчителя.  «Концепція Нової української школи – це результат спільних зусиль чиновників МОН та громадськості. Під час громадського обговорення до МОН надійшло більше 60 листів із змістовними правками і зауваженнями до Концепції. Більшість з надісланих пропозицій була врахована», - наголошують у Міносвіти.    У відомстві також повідомили, що громадське обговорення показало, які теми потребують подальшої дискусії та деталізації. Зокрема, таких ключових тем п'ять: педагогіка партнерства, автономія школи і вчителя, визначення результатів навчання, механізми впровадження інновацій та питання фінансування.За словами міністра освіти Лілії Гриневич, нова українська школа не може бути без нового освітнього середовища, яке б враховувало зміни у змісті освіти, у методиках викладання та доступі до навчання. «Це обов’язковий елемент, і ми дуже вдячні громадськості за доповнення», - зазначила міністр.Окрім цього, вона повідомила, що до кінця травня будуть написані нові державні стандарти для початкової школи, орієнтовані на компетентності, якими повинні володіти учні після завершення кожного окремого етапу навчання. Держстандарти почнуть діяти з 2018 року, але вже у 2017/18 навчальному році нові стандарти початкової школи пройдуть апробацію у деяких школах в усіх регіонах. «Основна ідея нової школи полягає в тому, щоб перейти від школи знань до школи компетентностей, які включають знання, уміння та ставлення, засновані на ціннісній платформі. Відповідно до цього, мають бути оновлені державні стандарті, сформовано новий зміст освіти, запроваджені нові методики викладання, а також змінена структура школи», - наголосила Лілія Гриневич.


                        Робота в освітньому окрузі
Координаційна нарада з питань обговорення, планування та фінансування заходів та програм національно-культурних товариств Запорізької області на 2017 рік. Присутні: начальник Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Мороко В., начальник управління національностей та релігій Мяло П.І., керівники національно-культурних товариств Запорізької області та громадсткість м. Запоріжжя. Володимирівський НВК "Успіх" брав участь як осередок Німецької спільноти м. Запоріжжя.